Noutăți

Sponsorizare Noark Electric

Ne am arătat suportul și am încurajat talentele performante, echipele pasionate de sport și proiectele inovative prin diferite programe de sponsorizare.

Noark Electric Europa este considerat un jucător puternic în domeniul dezvoltării, producției și distribuției componentelor electrice de joasă tensiune. Activitățile noastre sunt direcționate pentru a aduce beneficii nu numai nouă, ci și partenerilor noștri și afacerilor acestora. Credem că atunci când muncești din greu, ești pasionat de ceea ce faci și continui să îți depășești granițele indiferent de situație, veți avea succes – în cazul nostru produsele de înaltă calitate și soluțiile care pot aduce partenerilor noștri noi oportunități de creștere. Da, Noark se simte bine, aducând oamenilor noi oportunități, acesta fiind principalul motiv pentru care susținem și sponsorizăm talentele performante, echipele pasionate de sport și proiectele inovative.

Pe lângă parteneriatul cu echipa greacă de baschet PAOK Salonic, care a câștigat de două ori Liga Greacă de Baschet, suntem încântați să anunțăm o sponsorizare pentru Ondrej Bordovsky, un pilot profesionist de Glider care concurează la competițiile aeriene numite Gliding din 2007 și are numeroare realizări notabile.


Nu ar fi surprinzător dacă nu ați auzit de acest sport înainte. Să recunoaștem, nu este atât de cunoscut în rândul oamenilor. Astăzi vă vom face o scurtă descriere și v-il vom prezenta pe Ondrej.

Ce este Gliding?
Să o spunem simplu, Glindig-ul este zborul cu un avion fără motor. Un glider are aceleași componente ca o aeronavă alimentată, dar utilizează aerodinamică de ultimă oră și materiale moderne pentru a crea un avion care este foarte eficient, cu un unghi de alunecare de până la zece ori mai mic decât al unei tipice aeronave ușoare. Acest lucru permite planoarelor să alunece distanțe mari între urcări. Piloții Glider folosesc energie naturală pentru a câștiga înălțime și apoi alunecă spre următoarea sursă de ridicare – un pic ca și cum ai pedala bicicleta pe deal și apoi drum liber în partea cealaltă. Putem spune că este un sport extrem de verde. Gliding promovează disciplina, răbdarea, capacitatea tehnică și atenția acordată detaliilor – un set superb de abilități pentru oricine.

L-am contactat pe Ondrej Bordovsky pentru un interviu rapid.

Bună Ondrej, ai putea să ne faci o scurtă prezentare despre tine?
Pe scurt, sunt Ing. Ondrej Bordovsky. M-am născut în 1983 și sunt membru al clubului de aviație din Krnov, unde am zburat pe planor încă din 1997. Până în prezent am zburat aproximativ 1900 de ore și 80.000 km. Sunt deținătorul titlului de ”Three-diamond Golden C”. Câștigarea acestui titlu înseamnă că un pilot de zbor a obținut un câștig de altitudine de 5.000 m, a efectuat un zbor cu o durată de cinci ore și a zburat pe un traseu pentru o linie dreptă de 750 km. Am fost în curse din 2006.

Spunene de ce ai ales acest sport?
Pentru mine, alegerea a fost clară, deoarece istoric vorbind unchiul și tatăl meu, amândoi au zburat și pe planoare, așa că de la început m-am simțit foarte confortabil în acest mediu.

De cât timp ați planat și unde ai început?
Am trecut prin formarea de bază în 1997 și 1998 și am terminat pregătirea cu examene pilot. După accea, am petrecut ceva timp zburând în jurul ”hornului”, după care am început să zbor cu avionul în 2003, de atunci am zburat 400 de ore. Cu toate acestea, în 2006 am început zboruri competitive și în 2016 am devenit membru al echipei Naționale din Cehia și în același an am participat la Campionatul Mondial din Bengalul Australian. Am rămas în echipa naționala până azi și în acest an aștept cu nerăbdare Capionatul Mondial din Ostrowa, Polonia.

Care sunt realizările pe care le prețuiești cel mai mult?
Răspunsul nu este așa simplu. Prima realizare pe care o apreciez este că am zburat cu succes inter-statal pe o distanță de 750 km. Aș menționa și locul 3 la Campionatul Republicii Cehă în cadrul clubului. Recent, apreciez foarte mult colaborarea de succes cu coechipierul meu Radek Krejčiřík

Ce înseamnă sponsorizarea Noark pentru tine?
În primul rând, este o onoare să am marca NOARK inscripționată pe mașina cu care zbor. Planarea este un sport solicitant din punct de vedere financiar și apreciez foarte mult faptul că NOARK a avut curajul să intre în ceva nou și să încerce să promoveze chiar și un sport care nu este atât de cunoscut. Cu toate acesea, este un sport foarte interesant și provocator. De asemenea, sprijinul NOARK ma ajutat să particip la o cursă internațională în Prievdza,  Slovacia.

Care sunt planurile tale pentru acest sezon? Care sunt evenimetele de top pe care ar trebui să le urmărim?
Cursa din Slovacia este deja în spatele nostru. Am obținut locul 7. Cu coechipierul nostru, am învins câștigătorul capmionatului mondial. Următoarea participare este la Capionatul Ceh și apoi Campionatul Mondial de la Ostrowa, Polonia.

Vă mulțumim pentru timpul și succes în competițiile viitoare!